Kleiburg wint zilver tijdens Dutch Beer Challenge

Wij wisten het al: met de Quadruppel Poorter hebben we een bijzonder bier in handen. Een warm, stevig en kruidig bier dat nu ook door kenners bekroond is. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2021 ontvingen we zilver in de categorie ‘Donker: Imperial Stout’.

Het beste van twee bierstijlen

De Quadruppel Poorter is een kruising tussen twee fijne bierstijlen: de Engelse Porter en de zware Quadruppel. De donkere moute en zoethout geven dit bier zijn complexe geur en zoetigheid. Het bier wordt bovendien gelagerd op in Bourbon gedrenkt eikenhout.

Een bier om rustig van te genieten

Met een alcoholpercentage van 10,7 procent en zijn zwarte kleur is de Quadruppel Poorter een bier om rustig van te genieten. Drink ‘m bij de open haard, rond een kampvuur of op een lange avond met vrienden. 

Of serveer dit donkere bier bij vers gebakken brood met smeuïge kaas of dadels met bacon. Met zijn volle stevige smaak weet dit bier je steeds een nieuwe smaaksensatie te geven. 

Donker bier dat zich blijft ontwikkelen

Het bier komt het best tot zijn recht op een drinktemperatuur van zo’n 10 tot 12 graden. Wil je de Quadruppel Poorter bewaren? Dan doe je dat het best onder keldercondities. De Quadruppel Poorter is een ongepasteuriseerd en ongefilterd bier dat hergist op de fles. De smaak blijft zich dus ontwikkelen. 

  • Home
  • /
  • Nieuws
  • /
  • Kleiburg wint zilver tijdens Dutch Beer Challenge

Dit bericht delen

Andere berichten

Kloosterbier, trappistenbier en abdijbier, hoe werkt dit?

Kloosterbier, trappistenbier en abdijbier, hoe werkt dit?

Kleiburg brouwt kloosterbier en geen trappistenbier of abdijbier. Maar hoe zit dat nu?
De Proefzaak opent vierde vestiging in het Utrechtse Werkspoorcafé

De Proefzaak opent vierde vestiging in het Utrechtse Werkspoorcafé

Op woensdag 26 juli opende een vierde vestiging van De Proefzaak in Utrecht. Het speciaalbiercafé neemt hiermee de locatie over…