De Proefzaak opent vierde vestiging in het Utrechtse Werkspoorcafé

Utrecht, 15 augustus 2023 – Op woensdag 26 juli opende een vierde vestiging van De Proefzaak in Utrecht. Het speciaalbiercafé neemt hiermee de locatie over van het voormalige proeflokaal van de inmiddels failliete Brouwerij De Leckere. In het Werkspoorcafé aan het Amsterdam-Rijnkanaal schenkt De Proefzaak hoofdzakelijk de bieren van hun eigen Brouwerij Kleiburg.

Nieuwe eigenaar, dezelfde normen en waarden

Net zoals de voormalige brouwers van De Leckere maakt De Proefzaak duurzame en bewuste keuzes. De bieren van Kleiburg zijn ambachtelijk gebrouwen en een deel van de opbrengst van de kloosterbrouwerij gaat naar maatschappelijke activiteiten. Naast de kloosterbieren van Kleiburg kunnen gasten voorlopig ook blijven genieten van een aantal bieren van De Leckere.

Over De Proefzaak

Bij de vier vestigingen van De Proefzaak genieten gasten van het goede leven. Met een speciaalbier in de hand. Een borrelplank op tafel. Of een burger op het bord. Het speciaalbiercafé is gevestigd in Amersfoort, Amsterdam, Ede en vanaf nu dus ook in Utrecht. In De Proefzaak proef je onder andere de ambachtelijke kloosterbieren van Kleiburg.

Over Kleiburg

Midden in het Kleiklooster in de Bijlmer in Amsterdam brouwt Brouwerij Kleiburg ambachtelijk kloosterbier. Van Siciliaans Wit tot Tripel IPA. Alle speciaalbieren worden gebrouwen met respect voor eeuwenoude tradities, maar wel met een eigentijdse twist.

  • Home
  • /
  • Nieuws
  • /
  • De Proefzaak opent vierde vestiging in het Utrechtse Werkspoorcafé

Dit bericht delen

Andere berichten

Kloosterbier, trappistenbier en abdijbier, hoe werkt dit?

Kloosterbier, trappistenbier en abdijbier, hoe werkt dit?

Kleiburg brouwt kloosterbier en geen trappistenbier of abdijbier. Maar hoe zit dat nu?
Brouwerij Kleiburg en La Trappe brouwen samen een limited edition

Brouwerij Kleiburg en La Trappe brouwen samen een limited edition

Bijlmer, maart 2023 – Brouwerij Kleiburg en La Trappe Trappist brengen samen een limited edition-bier uit: Tripel Traditionair. De samenwerking…