Brouwerij Kleiburg en La Trappe brouwen samen een limited edition

Bijlmer, maart 2023 – Brouwerij Kleiburg en La Trappe Trappist brengen samen een limited edition-bier uit: Tripel Traditionair. De samenwerking is ontstaan als ode aan de broederschap tussen Abt Isaac Majoor van Abdij Koningshoeven en Abt Johannes van het Kleiklooster.

Een ode aan Broederschap

De samenwerking tussen de traditionele en stille Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven uit het Brabantse Berkel-Enschot en het stadse visionaire Kleiklooster in de Amsterdamse Bijlmer is zeer bijzonder: het is een ode aan broederschap. In het bijzonder de band tussen Abt Johannes, een visionair die in de Bijlmer een nieuwe wending geeft aan het begrip kloosterorde en Abt Isaac, entrepreneur op basis van traditionele trappistenwaarden. Ondanks de verschillen in geloofsovertuiging en communiteit, vonden zij elkaar in de gemeenschappelijke waarden van aandacht en stilte. “Wat de samenwerking zo tof maakt, is dat Abdij Koningshoeve een klassiek klooster is, zoals iedereen het kent en wij op een hele andere plek zitten in een flat middenin de Bijlmer. Maar tegelijkertijd hebben we heel veel gedeelde waarden. Het is bijzonder om dat mee te maken.” vertelt Johannes.

Samenwerking La Trappe en Kleiburg
Vader Abt Isaac en Abt Johannes

De opbrengst?
In het Kleiklooster zijn drie kamers beschikbaar waar vrouwen en hun kinderen die tijdelijk onderdak nodig hebben kunnen verblijven. Hier kunnen ze op adem komen. De kloosterlingen fungeren als fijne buren voor de gasten en helpen hen waar nodig. De opbrengst van de Traditionair? Die gaat voor een deel naar het Kleiklooster, Om te zorgen dat de opvang blijft bestaan en de juiste hulp kan bieden aan de gezinnen. Net als een deel van de opbrengst van alle andere bieren van Kleiburg.

Tripel Traditionair
Traditionair staat voor de waardevolle eigenschap om, terwijl je je eigen tradities en achtergrond koestert, de kracht en visie van de ander in te zien. In een wereld van ogenschijnlijke verschillen kijken naar wat je gemeen hebt. Het bier symboliseert de visie van beide kloosters en bijbehorende brouwerijen: de traditionele trappistenstijl vanuit La Trappe met een visionaire twist vanuit Kleiburg. Tripel Traditionair is een tripel van 8,5% met fruitige en hoppige tonen en een lichtbittere afdronk. “Wat de Traditionair zo bijzonder maakt,” vertelt brouwer Remco van brouwerij Kleiburg “is dat niet alleen beide kloosters in dit bier samenkomen, maar ook de tripels van beide brouwerijen. Want de Traditionair zit qua kleur en smaak exact tussenin”.

Het bier is vanaf midden maart 2023 in gelimiteerde oplage exclusief verkrijgbaar bij de Proefzaken in Amsterdam en Amersfoort, het Proeflokaal in Berkel-Enschot en in geselecteerde Nederlandse horecazaken. De giftpack met Tripel Traditionair, La Trappe Tripel en de Tripel IPA van brouwerij Kleiburg is binnenkort verkrijgbaar bij de (online) Kloosterwinkel van Abdij Koningshoeven, de Proefzaak in Amsterdam, Mitra en Jan Linders.

Samenwerking La Trappe en Kleiburg
  • Home
  • /
  • Nieuws
  • /
  • Brouwerij Kleiburg en La Trappe brouwen samen een limited edition

Dit bericht delen

Andere berichten

De Proefzaak opent vierde vestiging in het Utrechtse Werkspoorcafé

De Proefzaak opent vierde vestiging in het Utrechtse Werkspoorcafé

Op woensdag 26 juli opende een vierde vestiging van De Proefzaak in Utrecht. Het speciaalbiercafé neemt hiermee de locatie over…
Geef Kleiburg cadeau met Kerst

Geef Kleiburg cadeau met Kerst

Het einde van het jaar nadert. Kerst is in zicht. Hét moment van het jaar waarop we vrienden en familie…